Etsivä Augustus Landor saa tehtäväkseen tutkia lähikasarmin West Point kadetin murhaa. Mies on hirtetty ja häneltä on viety sydän. Kasarmilta löytyy muutama mielenkiintoinen hahmo. Muuan runoilija Poe viehtyy Landorista ja he alkavat yhdessä tutkia murhaa…

Edgar Allan Poen elämään löyhästi pohjaava The Pale Blue Eye on ohjaaja Scott Cooperin uusin 1800-luvun miljööseen pohjaava synkkä noir-ish mysteerijännäri. Cooper tuntuu pitävän Christian Balesta, sillä hän on käyttänyt Balea myöls aiemmissa elokuvissaan Out of the Furnace (2.5/5, 2013) ja Hostiles (4/5, 2017). Pidän myös Cooperin elokuvasta Black Mass (2015), jota tähdittää Johnny Depp.

The Pale Blue Eye on hidastempoinen, mutta upeasti toteutettu jännäri. Leffa on äärimmäisen synkkä ja 1800-luvun ajankuva tauteineen vain korostaa sen piirteitä. Pidän elokuvan ennalta-arvaamattomuudesta ja siitä, että se pistää arvailemaan. Balelle on valittu hänelle sopiva rooli. Edgar Allan Poeta näyttelee Harry Melling, joka tunnetaan ehkä parhaiten Harry Potterin Dudleyna. Leffassa nähdään myös X-Files tähti Gillian Anderson pienessä sivuroolissa. Pettymystä aiheuttaa hieman leffan hitaus, se tuntuu liian pitkältä. Silti, ihan suositeltava elokuva jos pitää Cooperin tyylistä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!