Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 21.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Harry Potter aloittaa kuudennen vuotensa Tylypahkan taikakoulussa. Jälleen on valittu uusi opettaja, tällä kertaa taikajuomien opettajaksi. Koulukirjat saadessaan Harryn kätöseen eksyy kirja, jonka omisti ennen ”puoliverinen prinssi”. Kirjaan on rustattu ”parempia” ohjeita taikajuomiin ja taikuuteen, ja Harry uteliaana pääsee kokeilemaan niitä. Samalla Harry tutkii Lordi Voldemortin synkkää menneisyyttä, selvittääkseen heikot kohdat…

Harry Potter ja puoliverinen prinssi on surullisin, synkin, mutta samalla upein tällä hetkellä tehdyistä Pottereista. Leffa oli hieman liian pitkä, mutta niin ovat olleet edellisetkin osat. Elokuva sisälsi kuitenkin erittäin upeita elementtejä, ja juoni oli jälleen kerran päätähuimaava. Pidin kaikkien roolisuorituksista, vaikka oli outoa nähdä pikku-Potter kumppaneineen miltei aikuisiksi kasvaneina. Pidin myös leffan synkkyydestä, ja eritoten erikoistehoisteista.

Leffa sisälsi pieniä epäkohtia, mitkä pistivät silmään. Myös juoni oli ajoittain ennalta-arvattavissa, mutta olen silti sitä mieltä että kokonaisuutena tämä on paras tähän asti näkemistäni Pottereista. Leffan soundtrack on ällistyttävä. Minua hieman harmistuttaa se, että vaikka Harry Potter on alusta asti ollut ”valittu” ja erityinen, niin silti hän on niin heikko ja haavoittuvainen. Eihän Harry koskaan osaa mitään mahtavaa taikaa, eikä tunnu olevan mitään Kalkaroksen ym. mahtavien velhojen rinnalla. Toivon että tämä muuttuu seuraavaan osaan mennessä. Niin tosiaan, leffa jäi täysin kesken, eikä merkitys olisi muuttunut, jos loppuun olisi lisännyt ”Jatkuu seuraavassa osassa”, sillä kaikkihan sen tietävät. Mutta todellakin mainio elokuva kaikinpuolin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!