Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.1.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

James ’Whitey’ Bulger on paatunut rikollinen, Bostonin mafioson pahamaiheinen pääjehu, joka tappaa vasikat ja diilaa ties mitä. Vanha lapsuudenkaveri John Connolly liittyy FBI:hin ja hieroo informantfiiliä jengin kanssa…

Johnny Deppin uusin taidonnäyte Black Mass on mielenkiintoinen biografia aikamme pahimmista gangstereista. Scott Cooperin ohjaama elokuva on hidastempoinen, mutta palkitseva ennen kaikkea jännittävyydellään.

Näyttely on vahvaa ja tähtikaarti mittava. Deppin lisäksi leffassa nähdään muunmuassa Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Kevin Bacon ja Peter Sarsgaard. Leffa toi mukavasti Bulgerin ihmisyyttä esiin, mutta omaan makuun välillä raapaistiin ja skipattiin vähän liiankin karkeasti. Kokonaisuutena hyvä, historiallinen rikosdraama.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!