Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.9.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

The Dark Knight on uusin Batman-tarina. Elokuvaa on kehuttu ja nyt sen katsomisen jälkeen tiedän miksi. Kaksi ja puoli tuntia kestävä elokuva on varustettu loistavalla näyttelijäkaartilla. Elokuvassa näyttelee mm. Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts. Mielestäni Christian Bale on paras batman, kuten myös Caine paras Alfred.

Yön Ritari on eittämättä vuoden 2008 kohokohta. Elokuva on toiminnantäyteinen ja mielenkiintoinen, eikä jää pelkästään Batmaniin, vaan elokuvassa nähdään myös kaksi lepakkomiehen keskeistä vihollista, Jokeri ja Kaksinaama. Tässä uusimmassa versiossa tarina on hieman eri, mutta niin sen pitää mennäkin. Sanoisin että yksi parhaista Batman-elokuvista ja ehdottomasti paras viimeisimmistä Batman-elokuvista.

Elokuva teki vaikutuksen juonellaan, erikoistehoistellaan ja näyttelijäsuorituksillaan. Bale ja Caine ovat lempinäyttelijöitäni ja löivät kyllä itsensä läpi tässä elokuvassa. Muidenkaan suorituksissa ei ole haukkumista. Heath Ledger sai surmansa elokuvan valmistumisen jälkeen, mikä sai elokuvaan tuotua tavallaan uutta puolta. Heath Ledgerin suoritusta jokerina on sanottu tyypin kaikkien aikojen parhaaksi suoritukseksi ja paremmaksi kuin Jack Nicholsonin jokerisuoritusta vanhoissa Batman-elokuvissa – olen samaa mieltä. Harmittaa ja surettaa edelleen kun näin lahjakas ja kyvykäs ihminen lähti tästä maailmasta liian aikaisin. Liiankin hyvä suoritus häneltä. Lepää rauhassa.

Täynnä toimintaa, loistavia näyttelijöitä, mahtava juoni – voiko Batman olla enää tästä parempi? Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!