Madison on nuori nainen, joka kärsii pelottavista ja todentuntuista valveunista, joita hän saattaa nähdä jopa keskellä päivää. Näkyjen ajan hän on halvaantunut, eikä pysty tekemään mitään. Unissa tapahtuu murhia, jotka toteutuvatkin oikeasti. Pian Madison alkaa tunnistaa tapahtumista tuttuja kaavoja, jotka vaikuttavat liippaavan hyvinkin lähteltä kotoa…

James Wan on yksi lempiohjaajistani. Hän on ohjannut lukuisia mestariteoksia, kuten Insidious, Insidious: Chapter 2, The Conjuring, The Conjuring 2, Saw ja Death Sentence. Jo ennen Malignatin pyöräytystä tietää, että hyvä ohjaaja tekee hyviä elokuvia.

Wan ei jätä kylmäksi tälläkään kertaa. Annabelle Wallisia nähdään yleensä sivurooleissa, mutta Malignant on selkeä osoitus siitä, että hänestä on enemmän kuin ainesta päärooliinkin. Michole Briana Whitea ja George Youngia en ole koskaan aiemmin nähnyt pääosassa missään ja he ovatkin nappivalinnat castaukseen. Näyttely on kaikin puolin priimaa. Pienestä sivuroolista tunnistui myös muunmuassa The Handmaid’s Talen sivuroolissa vilahtanut nuori Mckenna Grace.

Elokuva alkaa perinteisenä wanmaisena kauhuelokuvana, mutta kehittyy yllättävän moniulotteiseksi rikostrilleriksi. Mukana on myös ripaus äärettömän väkivaltaista toimintaa. Brutaaliuspisteet 10/10. Elokuva onnistuu myös sykäyttämään musiikillaan, olin nimittäin jo opening credits -vaiheessa myyty, kun Celdwellerin industrial-tykityksen tahdittamana näytetään visuaalisen synkkää kuvastoa. Tämän lisäksi tarkkaan valitut selkäpiitä hyvällä tavalla karmivat Joseph Bisharan tunnelmoinnit kruunaavat kokonaisuuden. Malignant on hieno elokuva ja vaikka ihan alusta loppuun saakka se ei napakymppi olekaan, ansaitsee se silti ylistystä muiden hyvien aspektiensa vuoksi. Kauhun ja jännityksen ystäville tässä on hyvä ja omaperäinen pätkä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!