Lääkiksen keskeyttänyt Cassie oli matkalla kohti menestystään, kunnes traaginen tapahtuma vei hänen elämänsä sivuraiteelle. Öisin Cassie viettää kaksoiselämää kostaakseen miehille kokemaansa vääryyttä. Jo hyvän matkaa vauhtiin päässyt kostopolku saa uusia risteyksiä kun vastaan tarjoutuu yllättävä tilaisuus kostaa potut pottuina…

Brittiläinen Emerald Fennell on aiemmin tunnettu lähinnä näyttelijäkyvyistään BBC-sarjassa ”Hakekaa kätilö!”. Promising Young Woman on hänen esikoisohjauksensa ja onpahan muuten melkoisen lentävä lähtö, sillä elokuva ei ole paitsi hyvin toteutettu mutta myös hänen käsikirjoittamansa. Promising Young Woman on eräänlainen moderni feministinen kannanotto #metoo ja nice guys -ilmiöihin. Leffa muistuttaa siitä, että miehet todellakin ovat sikoja, ja jotkut naiset myös. Ennen kaikkea se on järkyttävä, jännittävä ja myös mustanpuhuvan hauska.

Carey Mulligan sopii rooliin täydellisesti. Upea kantaaottava filmi kaiken kaikkiaan. Lopputekstien kohdalla teki mieli taputtaa. Koska leffan yksi pääaiheista on raiskauskulttuuri, en suosittele sitä herkimmille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!