Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.8.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Perhe muuttaa uuteen taloon, mutta huomaa talossa tapahtuvan kummia. Poika vaipuu koomaan tuntemattomasta syystä ja vanhemmat ovat musertuneita. Talon huono ilmapiiri ja oudot tapahtumat saavat perheen muuttamaan pois, mutta oudot tapahtumat vain jatkuvat…

Ne jotka eivät ole tykänneet Insidiouksesta, ovat väittäneet sitä epäuskottavaksi ja loppua kohden naurettavaksi. Mutta taas toisaalta, mikä kauhuelokuva edes voi olla tarpeeksi ”uskottava”? Itse kuitenkin tykkäsin leffasta paljonkin, siitäkin huolimatta että se on lainannut varmasti ainakin kymmentä jo tehtyä kauhualokuvaa. Leffa on kuitenkin sen verran taitavasti toteutettu, että lainauksia ei edes huomannut ajatella. Patrick Wilson ja Rose Byrne ovat suosikkejani molemmat ja muodostavat yhdessä loistavan parivaljakon. Ei hassummat näyttelijät kauhuelokuvassakaan – en haistanut epäuskottavuutta. Leffan tekotapa toi hieman mieleen japanilaisen kauhuelokuvatyylin, mutta taas toisaalta, ohjaaja James Wan on kotoisin Malaysiasta.

Leffan juonen alkuasetelma ei ole mikään mahtavan omaperäinen, mutta toteutus tosiaan toimii. Tämä on juuri sellainen elokuva joka täytyy katsoa matalin odotuksin, ilman että on lukenut leffan kuvausta ollenkaan, pimeässä, yksin, äänet kovalla, jotta saa täyden tehon irti. En edes lähde katsomaan tällaisia elokuvia kirkkaassa päivänvalossa isolla porukalla. Leffa oli mainitsemassani katseluolosuhteissa pelottava. Kunnioitan elokuvia, jotka osaavat luoda ilman verta ja gorea sellaisen pelottavan tunnelman joka kestää ja säikyttää koko elokuvan ajan alusta loppuun. Ehkä pelottavin lapsille sallittu (K-13) elokuva jonka olen katsonut.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!