Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 16.6.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Paranormaalit tutkijat Ed ja Lorraine Warren eivät meinaa päästä yli pahimmista keisseistään kun heille tulee kirkolta kutsu Lontooseen, jossa nuori tytär perheineen on joutunut talon entiteetin riivaamaksi…

Kauhu-genrestä pitävänä mietin usein voiko olla hyvää kauhuelokuvaa enää nykyään. Liikaa höttöstä juonta ja elokuvia, jotka on täytetty jumpscareilla. Conjuringin ensimmäinen osa oli loistava, joten kun jatko-osaa kehuttiin vielä paremmaksi, menin sen katsomaan elokuvateatteriin. Ja kylläpä ennakko-odotukset palkittiin.

Conjuring 2 on upeasti kuvattu, lavastettu ja toteutettu kauhuelokuva psykologisen trillerin rajamaastossa. Kyllä, leffassa on paljon kauhufilkoista tuttuja kliseitä liittyen pimeään huoneeseen ja muihin klassisiin elementteihin – sekä niitä jumpscareja. Juoni on kuitenkin erittäin ennalta-arvaamaton, hahmot perustuvat oikeisiin hahmoihin ja erityisesti casting on onnistunut täydelisesti.

Pidin lavastuksesta erityisen paljon, sillä 70-luku on osattu jotenkin vangita hienosti Elvistä myöten. Leffa myös muistutti aiemmista näkemistäni hyvistä kauhuelokuvista kuten The Excorcist, hyvällä tavalla. Viisi tähteä, koska en tiedä miten tämänkaltainen elokuva olisi voitu toteuttaa paremmin. Paljon parempaa kuin mikään muu tältä genreltä vuonna 2016, ja vieläpä jatko-osa. Mutta mitäpä voi odottaa James Wanilta, Sawien ja Insidiousten ja Death Sentencen ohjaajalta ja tuottajalta – joista kaikista olen pitänyt. Bravo!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!