Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 23.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Washingtonin reportterin vaimo sairastuu yllättäen harvinaiseen sairauteen. Samalla alkaa outojen tapahtumien ketju, joka sisältää niin psyykkisiä kuin fyysisiäkin näkyjä, sekä outoja puhelinsoittoja, ääniä, ihmisiä, ja tapahtumia. Ilmiöiden innostamana John alkaa tutkimaan tapauksia, ja pääsee kosketuksiin tuntemattoman kanssa. Käy ilmi että Ingrid Coldiksi esittäytynyt tuntematon taho osaa ennustaa tulevaisuuden katastrofaaliset tragediat…

The Mothman Prophecies on kuin paremmin kaikin puolin toteutettu Knowing tai Happening. Juuri näitä kikkoja ja kohtia kaipasin noissa kahdessa kyseisessä puutteellisessa elokuvassa. Leffassa on hienot näyttelijäsuoritukset, loistava juoni, ja toteutus. Leffa oli sekä pelottava että jännittävä samaan aikaan. Säikähdin ja pelkäsin monessa kohdassa oikeasti. Leffa jäi hieman mysteeriksi, mutta se onkin mysteerin tarkoitus. Juoni oli kuitenkin kutakuinkin hyvin selitetty, ja leffa jaksoi kiinnostaa ja pitää otteessaan loppuun saakka. Psykologista trilleriä parhaimmillaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!