Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.4.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

David Gale on luokanopettaja, joka harrastaa myös vapaa-ajallaan aktivismia kuolemanrangaistusta vastaan kolleegansa Constancen kanssa. Kun opiskelija lavastaa Galen raiskauksesta, hänen on vaikea päästä tahratusta maineestaan eroon. Constance löytyy kodistaan kuolleena ja Gale tuomitaan ironisesti kuolemaan murhasta…

Kevin Spaceyn, Laura Linneyn ja Kate Winsletin tähdittämä The Life of David Gale on vähälle huomiolle jäänyt draama, jossa näyttelijät todella loistavat. Leffa on mielenkiintoinen ja paljon jenkeissä kiistellystä aiheesta toteutettu pläjäys, jossa on mukana myös hieman trilleriainesta. Mukavat, joskin ennalta-arvattavat plot twistit tuovat leffaan säväystä. Erittäin masentava, mutta hyvin tehty draama kaikin puolin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!