Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 3.8.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Katolisen kirkon kuoropoikaa syytetään arkkipiispan murhasta. Menestynyt puolustaja Martin ”Marty” Vail haluaa vaikean taustan omaan kuoropojan Aaronin puolustajaksi, sillä ei usko hänen olevan syyllinen. Aaronin syyttäjäksi päätyy Martyn pahin vihollinen, bänät tehnyt naispuolinen syyttäjä Janet Venable. Tapauksesta syntyy taistelu työpaikasta, kunniasta, ja oikeudesta…

Primal Fear on tämäntyyppisten elokuvien parhaimmistoa. Leffassa Edward Norton loistaa nuorena poikana. Pidän valtavasti Richard Geren roolisuorituksesta. Laura Linney on näyttelijänä ärsyttävä, mutta hänenkin roolisuorituksensa oli mielestäni poikkeuksellinen. Leffassa nähdään myös Lostin Lockena tunnettu Terry O’Quinn, ja mm. Burn After Readingin Frances McDormand. Leffa oli kokonaisuutena hieman tylsä, mutta todella kiinnostava ja jännittävä oikeussaliin keskittyvä trilleri.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!