Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 20.7.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Will Hunting on siivooja MITin korkeakoulussa, mutta ammatti voi hämätä. Will on nimittäin älykkäämpi kuin yksikään koulun opiskelijoista, tai edes opettajista. Mies muistaa ulkoa lukemansa kirjat, ja matemaattinen lahjakkuus on vailla vertaa. Kun paikan professori saa tietää kuka ratkaisi lähes mahdottoman tehtävän taululle, hän ottaa pojan siipensä alle. Will on kuitenkin ongelmissa jo valmiiksi pahan historian ja luonnehäiriönsä kanssa, ja joutuu koko ajan ojasta allikkoon, eikä tunnu löytävän paikkaansa. Hätiin kutsutaan professorin vanha tuttu, psykiatrina toimiva Sean…

Odotin Good Will Huntingista parempaa. Leffa oli jotenkin makuuni tylsä, mikä saattoi johtua rähjäisestä ja ärsyttävästä miljööstä. En oikein pidä Matt Damonista näyttelijänä, vaikka tässä elokuvassa hän veti aivan ilmiömäisen roolin. Veljekset Ben ja Casey Affleckaan eivät olleet hassumpia. Robin Williams on aina ollut lempparini, ja tässäkin hän oli vahvassa roolissa. Ok leffa, mutta ainakaan minulle ei sen enempää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!