Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.7.2020, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 4 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 32-vuotias.

Clint Eastwoodin ohjaama ja tositapahtumiin perustuva ”Richard Jewell” on tarina siitä, mitä tapahtuu, kun tosiasiana raportoitu seikka hämärtää totuuden.

”Centennial-puistossa on pommi. Teillä on 30 minuuttia aikaa.” Richard Jewell esitellään maailmalle ensin vartijana, joka ilmoittaa löytäneensä vuoden 1996 Atlantan pommi-iskun pommin. Ilmoitus tekee hänestä sankarin, jonka nopea toiminta pelastaa lukemattomia henkiä. Mutta muutamassa päivässä poliisiksi haluavasta tulee FBI:n ykkösepäilty, jota media ja kansa parjaa ja jonka elämää riepotellaan. Jewell kääntyy itsenäisen, järjestelmänvastaisen asianajajan, Watson Bryantin puoleen vakuuttaen vankasti syyttömyyttään. Mutta Bryant huomaa olevansa liian syvissä vesissä taistellessaan FBI:n, GBI:n ja APD:n yhdistyneitä voimia vastaan puhdistaakseen asiakkaansa maineen, samalla kun yrittää saada Richardia olemaan luottamatta ihmisiin, jotka yrittävät tuhota hänet.

Elokuvassa näyttelevät Oscar-voittajat Sam Rockwell (”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”) Watson Bryantina ja Kathy Bates (”Misery,” TV’s ”American Horror Story”) Richardin äiti Bobina; Jon Hamm (”Baby Driver”) FBI:n tutkintajohtajana; Olivia Wilde (”Life Itself”) Atlanta Journal-Constitutionin toimittaja Kathy Scruggsina; ja Paul Walter Hauser (”I, Tonya”) esittää Richard Jewelliä.

Oscar-voittaja Eastwood ohjasi Oscar-ehdokas Bill Rayn (”Captain Phillips”) käsikirjoituksesta, perustuen Vanity Fairin Marie Brennerin artikkeliin ”American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell”. Eastwood myös tuotti elokuvan Malpaso-yhtiönsä kautta yhdessä Tim Mooren, Jessica Meierin, Kevin Misherin, Leonardo DiCaprion, Jennifer Davissonin ja Jonah Hillin kanssa.

Eastwoodin luovaan ryhmään kuuluvat pääkuvaaja Yves Bélanger ja päälavastaja Kevin Ishioka sekä pitkäaikainen pukusuunnittelija Deborah Hopper ja Oscar-voittaja, leikkaaja Joel Cox (”Unforgiven”), joka on työskennellyt Eastwoodin kanssa vuosikaudet lukuisissa projekteissa.

Musiikista vastaa Arturo Sandoval, joka teki musiikin vuoden 2018 elokuvaan ”The Mule”.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!