Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 28.4.2013, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 25-vuotias.

Teini-ikäiset pojat joutuvat nörttipojan aprillipilan kohteeksi ja päättävät kostaa keksimällä nörtille tekemistä ja etsimällä elokuvan Movie 43, joka osoittautuukin elokuvaksi, joka on olemassa, mutta vaikea löytää. Leffaa etsiessään pojat törmäävät mitä uskomattomampiin videonpätkiin…

Movie 43 on sen verran vihattu elokuva, että se oli pakko katsoa. Leffa ei selvästikään ole niille, jotka eivät ymmärrä huumoria, jossa ei ole mitään järkeä. Leffassa on paljon vitsejä ja niistä todella moni naurattaa ihan kunnolla. Kakkapissi- ja tissihuumorista huolimatta vitsit eivät ole sentään mitään Jason Friedberg ja Aaron Seltzer -tasoa (Epic Movie, Mitäs me spartalaiset?), vaan sentään vähän laadukkaammin rakenneltuja. Eikä ihme, leffaa on ollut ohjaamassa hauska mies Bob Odenkirk ja parivaljakkonaan Elizabeth Banks (en kyllä tiedä miksi).

Kreisikomediaksi elokuva on myös poikkeuksellinen siksi, koska näyttelijöissä nähdään todella monta isoa nimeä, esim. Dennis Quaid, Greg Kinnear, Seth MacFarlane, Hugh Jackman, Kate Winslet, Naomi Watts, Anna Faris, Kieran Culkin, Emma Stone, Richard Gere, Justin Long, Uma Thurman, Kristen Bell, Christopher Mintz-Plasse, Chloí« Grace Moretz, Gerard Butler, Seann William Scott, Johnny Knoxville, Elizabeth Banks ja Halle Berry. Näyttely on hyvää, kuten odottaa saattaa. Hauska leffa, jota ei kannata ottaa liian vakavasti. Nauruja irtoaa jonkin verran vielä lopputekstien jälkeenkin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!