James Bond on vetäytynyt palveluksesta ja hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Hänen auvonsa ei kuitenkaan kestä kauaa kun vanha ystävä CIA:sta tulee pyytämään apua. Pitkin hampain Bond suostuu tekemään vielä yhden keikan, kunnes huomaa polkunsa kohtaavan vanhan kunnon MI6:n kanssa agentteineen. Tehtävää varjostaa myös mysteerinen uusi roisto, jolla on hallussaan vaarallista teknologiaa…

Toimintaa toiminnan perään, räjähdyksiä ja Bond-toimintaelokuvien kliseitä. Mainion minisarjan Maniac (Jonah Hill, Emma Stone) ja mm. Beasts of No Nation -elokuvan luoja ohjaaja Cary Joji Fukunaga on onnistunut tehtävässään toteuttaa mukaanstempaava Bond-elokuva. Aikaisemmat Craigin Bondit eivät ole juurikaan säväyttäneet, vaan olen pitänyt niitä aika tasapaksuina Skyfallia lukuunottamatta. Koko idea alkaa olla jo vähän elähtänyt 25 elokuvan jälkeen, mutta siitäkin huolimatta tämän jaksoi vielä katsoa.

Daniel ”Puukasvo” Craigilla on tässä otannassa jopa vähän tunnetta pelissä. Léa Seydoux on aina ilo silmälle ja hänen näyttelynsä toimii tälläkin kertaa. Nykymallin Bond ei sikaile liikaa ja sivuhahmon kaunottarella Ana de Armaksella on yllättävän ohikiitävän lyhyt rooli. Rami Malek on hieman pettymys, Ralph Fiennes taas vakuuttaa olemuksellaan. Kaiken kaikkiaan hyvä äksönipätkä, josta ei menoa ja meininkiä puutu. Jää hyvästi Bond, James Bond.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!