Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.5.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

The Bridge on dokumentti San Fransicon Golden Gate -sillasta, joka on yksi maailman suosituimmista paikoista tehdä itsemurha. Leffa keskittyy syvästi aiheisiin itsemurha, sen syyt, masennus, mielenterveys. Dokkarissa haastatellaan itsemurhan silminnäkijöitä, uhrien omaisia ja läheisiä, ja itsemurhasta selviytyneitä…

The Bridge on varmasti yksi parhaista dokumentoinneista ikinä. Elokuva käsittelee melko pelottavaa ja ajatuksia sekä jopa kauhua herättävää aihetta. Leffa jääkin kummittelemaan mieleen pitkään sen katsomisen jälkeenkin. Dokkari oli vähän liiankin jännittävä, ja jos joku sanoi dokumentteja tylsäksi, tämä todistaa väitteen vääräksi.

Elokuvaa on kritisoitu muunmuassa sen takia että kaikki kuvamateriaali on aitoa; kuvausryhmä on siis tieten tahtoen ja tarkoituksella kuvannut koko pitkin vuotta 2004 kaikki sillalla tapahtuneet itsemurhatapaukset. Itse en kritisoisi vain tuollaisen takia, sillä kuten eräs haastateltavista sanoikin; estäminen siinä vaiheessa on jo liian myöhäistä.

Leffa kertoo hyviä pointteja masennuksesta, ja faktoja mielenterveysongelmista. Elokuva ei kuitenkaan itsessään ratkaise mitään, mikä on ainoa ”miinus”. Toisaalta se tuo erilaisten ihmisten motiiveja pöytään, ja yrittää tarjota jonkinlaista selitystä niillekin ketkä eivät koko käsitettä ymmärrä. Dokumentti vain pistää miettimään. Leffa oli karu, synkkä, mutta jännittävä ja mieleenpainuva. Elokuva oli myös hyvin kuvattu, ja siinä oli hieno soundtrack. Voisin suositella tätä muillekin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!