Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Eronnut äiti, ja hänen tyttärensä Cecilia muuttavat ränsistyneeseen kerrostaloasuntoon. Asunto on haluttu ja hyvän koulun vieressä, mutta se sisältää vakavia puutteita. Yläkerrasta vuotaa asuntoon vettä, ja kaikki paikat ovat rempallaan. Cecilia toipuu pikku hiljaa vanhempiensa erosta, ja löytää uuden ystävän, Natashan. Cecilian äiti kuitenkin huomaa, että Natasha ei ole ihan tavallinen tyttö – vaan mielikuvitusystävä. Kun painajaiset, yölliset kuiskaukset ja vesivahingot vaivaavat, äiti alkaa ottamaan lisää mahdollisuuksia huomioon…

Japanilaisesta alkuperäiselokuvasta tehty jenkkiläisremake Dark Water on erittäin jännittävä psykologinen trilleri. Elokuvassa on enemmän draaman aspekteja, kuin kauhun, mutta se on silti jopa pelottavaa katsottavaa – ainakin yksin yöllä pimeässä. Leffan näyttelijäsuoritukset ovat kauhuelokuvaan nähden poikkeuksellisia, mistä on pakko antaa propsit. Pidin myös elokuvan ahdistavasta tunnelmasta jostain kumman syystä. Kelvollista ja jopa hyvää kauhujännäriä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!