Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 11.8.2019, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 5 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 31-vuotias.

1850-luvun Villin lännen pahamaineiset palkkatappajat, Sistersin veljekset Eli ja Charlie (John C. Reilly ja Joaquin Phoenix) ratsastavat Oregonista kohti Kaliforniaa tappaakseen kullankaivajan ja varkaan, Hermann Kermit Warmin (Riz Ahmed). Molemmilla on sekä syyttömien että syyllisten verta käsissään eikä kumpikaan tiedä muunlaisesta elämästä. Veljeksistä vanhempi, itseään tutkiskeleva ja vakavamielinen Eli viettää veljensä kanssa hurjaa elämää, mutta unelmoi rauhallisemmasta tulevaisuudesta. Viskiin mieltynyt, huolettomampi pikkuveli Charlie on ottanut kaksikon toimeksiannot hoidettavakseen. Matkan aikana veljessuhde joutuu koetukselle, mutta miehiä yhdistää veren ja väkivallan lisäksi myös rakkaus. Löytävätkö he vielä jäljelle jääneen inhimillisyyden? Palkitun Jacques Audiardin (Rust and Bone, A Prophet) ohjaama elokuva perustuu Patrick deWittin romaaniin.

Jacques Audiard ei yleensä ole minun makuun, mutta tämä elokuva viihdytti. Hidastempoista Sistersin Veljeksiä tähdittää John C. Reilly, Joaquin Phoenix ja Jake Gyllenhaal. John C. Reilly esiintyy yleensä komedioissa, joten on piristävää nähdä häntä vakavassa roolissa. Leffassa on myös (ehkä tahatonta) mustaa huumoria mukana. Tykkäsin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!