Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.8.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Prometheus-retkikunnan katoamisesta on kulunut kymmenen vuotta. Covenant-alus on matkalla perustamaan siirtokuntaa kaukaiselle planeetalle. Androidi Walter huolehtii aluksen ylläpidosta miehistön ja matkustajien ollessa staasissa. Suunniteltu matka keskeytyy äkillisen aurinkomyrskyn vuoksi. Samalla lähistöltä löytyy toinen maankaltainen planeetta, jota ei aiemmin oltu huomattu tähtikartoissa. Autiolta vaikuttavalta planeetalta paljastuu pian eräs tutun oloineen, tappava eliölaji. Sekä robinsoncrusoemainen asukas David, joka tuntuu edelleen hautovan suurta hämäräperäistä suunnitelmaa.

Alien Covenant on parempi kuin edeltäjänsä, Prometheus. Ridley Scott on tuonut mukavasti niitä ällöttäviä irvistyksiä aiheuttavia elementtejä, joita ensimmäisissä Alieneissa nähtiin. Hyvällä tavalla karmivaa ja jännittävää toimintaa. Näyttelijöistä puolet ovat tuntemattomia, mutta pidän Sigourney Weavermaisesta Katherine Waterstonista. Michael Fassbender on tuttua, ilmiömäistä itseään. Oikein hyvä Alien-leffa, moderneista Alieneista kenties paras.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!