Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.7.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Kristen on ongelmainen tyttö, joka joutuu mielisairaalaan välttäessään vanhan talon tuhopolttamisesta seuraavia sanktioita. Mielisairaalassa Kristen tutustuu muihin tyttöihin. Käy ilmi että sairaalassa tapahtuu kummia, kun tytöt näkevät näkyjä ja heistä yksitellen jokainen katoaa…

Huhu. The Ward on juuri sellainen elokuva, joka täytyy katsoa yöllä yksin pimeässä äänet ja kuva isolla. Säikähdin elokuvassa rehellisesti sanottuna kymmeniä kertoja, mikä on eniten koskaan katsomistani kauhuelokuvista. Leffa osaa pelästyttää, vaikka päivällä katsottuna ei olisi varmastikaan niin sataprosenttisen tehokas. Säikytykset ja pelotusefekti perustuu yksinkertaisiin klassisiin elementteihin ja vertahyytävään ideaan. Juonikin on yllättävän ennalta-arvattava. Mielisairaalaleffoista pitäville tässä on ehdoton paukku, mutta katso vain edellämainituissa olosuhteissa! Suosittelen kauhun ystäville. John Carpenter is back!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!