Freddie Quell on sodasta selvinnyt valokuvaaja, joka kärsii PTSD:stä. Hieman elämässään hukassa oleva mies päätyy laivalle, jota johtaa Mestariksi kutsuttu mies Dodd. Mestari auttaa Freddietä pärjäämään ahdistavan menneisyytensä kanssa kysymällä tiukkoja kysymyksiä elämästä…

Paul Thomas Andersonin teoksiin kuuluvat mm. Punch-drunk Love, Magnolia ja There Will Be Blood. Nämä ja muutamat muut miehen merkkiteokset on tullut katsottua, mutta The Master, suomalaisittain Mestari, on jäänyt tutkan ulkopuolelle. Muistan ajatelleeni, että vaikuttaa tylsältä elokuvalta. En ollut ajatuksineni väärässä.

The Masters on omituinen, hidas, moniulotteinen, ahdistava. Elokuva on selvästi L. Ron Hubbardin ja skientologian inspiroima, viitteitä löytyy vahvasti siihen suuntaan. Leffa jättää paljon mielikuvituksen varaan ja hulluuteen pystyy välillä uppoutumaan, kunnes havahtuu takaisin tosielämään. Ehkä tarkoituskin on olla hypnoottinen? Minulle hitaus kuitenkin aiheuttaa tässä kohtaa uneliaisuutta. Mahdottoman ponneton elokuva. Lopputekstien kohdalla mietin, että onneksi se on ohi.

  • Katsottu ja arvioitu : 9.1.2022 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!