Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.8.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Joaquin Phoenix päätti 2008-2009 lopettaa näyttelyn ja siirtyä työskentelemään hip hop musiikin pariin…

I’m Still Here herättää ristiriitaisia tunteita. Vaikka leffa on nerokas, se on sisällöltään vähän puiseva ja kankea. Se kuitenkin osoittaa että Joaquin Phoenix on loistava näyttelijä – kuka muu on ennen pitänyt roolia pystyssä niin pitkään ja niin uskottavasti? Mediaa ja yleisöä on helppo huijata ja dokkari totta totisesti todisti sen. On kutkuttavaa googlailla ja katsoa youtubesta Joaquin Phoenixin rap-urasta ja huomata miten suureen ihmisjoukkoon juoni vaikutti.

Päällisin puolin tuntuisi että on uskomatonta ja samalla typerää Phoenixilta laittaa kaikki likoon yhden leffan vuoksi, mutta Casey Affleckin ja Joaquin Phoenixin päämääränä olikin vähän pistää ihmisiä miettimään: uskommeko kaiken mitä televisiossa tai mediassa sanotaan, uskommeko kaiken ”tosiTV:n” todeksi? Lisäksi kaksikko halusi tuoda esille hyviä pointteja julkisuudesta ja tutkia median, kuluttajien ja julkkujen suhdetta toisiinsa ja itseensä. Hyvä leffa, vaikka puolet natsasi ja puolet ei.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!