Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.7.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Hunter ”Patch” Adams kärsii masennuksesta, ja menee vapaaehtoisena mielisairaalaan potilaaksi kärsittyään itsetuhoisuudesta. Sairaalassa Patch tutustuu ihmisiin, ja huomaa että auttamalla heitä unohtaa omat ongelmansa ja saa paremman mielen. Pian Patch tajuaa että potilaat auttavat häntä paljon enemmän kuin lääkärit. Siitä Patch saakin idean ryhtyä lääkäriksi, jotta voisi auttaa muita.

Lääkis ei ole helppo kun ylipirteä ja muita hauskuuttava Patch saa osakseen paheksuntaa sairaalan vanhoollisen johtohenkilökunnan puolesta. Patch yrittää tautien parantamisen sijaan parantaa potilaiden elämänlaatua toteuttamalla heidän viime hetken haaveitaan ennen kuolemaa…

Patch Adams on oikea hyvän mielen elokuva. Nuudelikohtauksen aikana tuli flashback, ja muistin käyneeni pikkupoikana elokuvan ensi-illassa äitin kanssa. En muistanut elokuvasta mitään muuta kuin tuon nuudelikohtauksen, ja siitä muistinkin nähneeni elokuvan. Leffa on koskettava, ja hauska. Rooli on Robin Williamsille omiaan. Suosittelen lämpimästi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!