Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.12.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Magnolia on mosaiikki erilaisten ihmisten elämästä. Ihmiset etsivät onnellisuutta, anteeksiantoa, ja tarkoitusta San Fernando Valleyssa. Mitä voimme oppia elämästä, vai voimmeko mitään? Pärjääkö fiksuudella, vai onko elämä liian pitkä elettäväksi?

Magnolia sisältää kertomuksia ja opetuksia elämästä. Elokuva ei ole mitään maailman helpointa katsottavaa, sillä se on juoneltaan ainakin aluksi melko vaikeaselkoista. Elokuva käsittelee elämän monia aspekteja, hyviä ja huonoja hetkiä, masennusta, sairautta, aikaa. Pidin elokuvasta, vaikka se oli melko sekavan oloinen, ja pitkä.

Leffa sisälsi paljon tunnettuja hyviä näyttelijöitä, kuten Tom Cruise, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman. Elokuva oli tavallaan myös hieman pitkäveteinen, mutta jaksoi pitää mukanaan. Magnolia on monipuolinen elokuva, ja erityisesti pidin loppua kohden tulleesta laulukohtauksesta, jossa jokainen henkilö lauloi samaa biisiä jolloin tuli hieno vaikutelma että erilliset tarinat kietoutuvat toisiinsa.

Leffa alkaa todella mielenkiintoisesti, mutta muuttuu sitten saman tien melko kyllästyttäväksi elämä-ihmissuhdepuuroksi, jonka jälkeen muuttuu taas hieman viihteellisemmäksi loppua kohden. Sinänsä hienosti tehty, sillä elokuvan jälkeen tuntuu siltä kuin olisi elänyt kokonaisen elämän – tai elämiä, elokuva on nimittäin reippaasti yli 3 tuntia pitkä… Tom Cruisen roolihahmo oli harvinaisen ärsyttävä, kun taas tykkäsin katsoa Hoffmanin poikkeuksellisen sensitiivistä hahmoa. Elokuva oli tavallaan surullinen, ja perussanoma taisi olla jotakin sitä luokkaa että ”elämä on”. Elokuvalla oli myös ehkä joku syvempi merkitys, jota en tajunnut.

  • Katsottu ja arvioitu : 10.12.2009 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!