Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 4.3.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Journalisti Mikael Blomkvist joutuu vetäytymään varsinaisista hommistaan ja päätyy tutkimaan neljäkymmentä vuotta vanhaa katoamistapausta, johon ottaa avukseen nuoren ongelmaisen tietokonehakkerin, Lisbeth Salanderin…

Jenkkiremake ruotsalaisen Millenium-trilogian ensimmäisestä elokuvasta on pääpiirteittäin aika samanlainen alkuperäisen kanssa. Leffa on vähän kaunistellumpi versio alkuperäisestä, mutta tavallaan toimii sellaisenaan. Näyttelijävalinnat ovat ihan ok, mutta kyllä minua Rooney Mara häiritsi – ei missään nimessä Noomi Rapacen veroinen, vaikka hyvin paljon samaa hänessä olikin. Ihan katsottava remake, josta en kuitenkaan jotenkin osannut nauttia tarpeeksi.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!