Menneisyydeltään ongelmainen Stanley päätyy kiertävän karnevaalin apumieheksi. Taitava, karismaattinen ja älykäs mies kehittää oman esitysnumeronsa ja huomaa että sillä voi lyödä rahoiksi myös soolouralla, erityisesti kauniin seuralaisen kanssa. Esiintyminen huijaavana mentalistina on kuitenkin äärirajoilla liikkumista, jonka panoksena on rahan lisäksi ihmisen henki…

Guillermo del Toron tuottama, ohjaama ja käsikirjoittama Nightmare Alley on pitkä, kaksi ja puolituntinen elämys. Elokuvan fiktiivisen tapahtumat sijoittuvat 40-luvun alkuun. Tunnelma on käsinkosketeltavan upeaa. Elokuvassa tarina on keskiössä ja sen elementeistä tunnistaa del Toron kädenjäljen.

Näyttelijöistä on isoja nimiä, kuten Bradley Cooper, Willem Dafoe, Toni Collette, Cate Blanchett, Rooney Mara, David Strathairn, Richard Jenkins ja kukas muukaan kuin ainakin 30 vuoden ajan del Toron elokuvissa mukana killunut Ron Perlman. Hidas, mutta palkitseva elokuva kaiken kaikkiaan. Suosittelen hyvän nykyaikaisen noirin ystäville.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!