Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.7.2006, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 18-vuotias.

Johnny Depp, Keira Knightley ja Orlando Bloom joutuvat taas huikeiden merirosvoseikkailujen pyörteisiin suuren suosion saavuttaneen Pirates of the Caribbean -elokuvan odotetussa jatko-osassa.

Kapteeni Jack (Depp) nostaa purjeet kohti uusia seikkailuja, jotka vievät hänet tällä kertaa merten myyttien ja vanhojen legendojen maailmaan. Mustan helmen kirous on rauennut, mutta käy ilmi, että Jack on tehnyt kohtalokkaan sopimuksen legendaarisen syvyyksien herran ja ”Lentävän hollantilaisen” kapteenin Davy Jonesin (Bill Nighy) kanssa. Nyt häntä uhkaa ikuinen pesti tämän aavelaivalla. Kapteeni Jackin ainoa keino pelastautua pulasta on etsiä tarunhohtoinen ”kuolleen miehen kirstu”. Samaan aikaan Willin (Bloom) ja Elizabethin (Knightley) häät vaihtuvat hirttotuomioon, kun vallanhimoinen Lordi Cutler Beckett (Tom Hollander) pidättää heidät merirosvokapteenin auttamisesta. Beckett haluaa hävittää kaikki merirosvot koko Karibialta, joten hän kiristää Will Turneria lähtemään Jack Sparrown perään. Kun soppaan vielä lisätään merihirviöitä, ihmissyöjiä, aaveita ja ennustajaeukkoja sekä sitä hämmentämään Willin kateissa ollut isä Saappaanraksi-Bill (Stellan Skarsgård), ovat kasassa ainekset vuosisadan merirosvoseikkailuun.

Minusta elokuva oli hyvä, mutta ei niin hyvä kuin ensimmäinen osa. Pirates Of The Caribbean muuttui enemmän komediaksi jatko-osansa myötä, sillä tässä osassa nähtiin tavallista enemmän Jack Sparrowin vitsi- ja kohelluskomiikkaa, minun mielestä joissain kohdissa liikaakin. Esimerkiksi elokuvan keski- ja loppuvaiheiden taistelukohtauksissa kohellus alkoi mennä vähän yli.

Joka tapauksessa elokuva viihdytti toiminnallisuudellaan, tunnelmallisuudellaan ja näyttelijöiden suorituksilla. Jään odottamaan kolmososaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!