Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 7.9.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Robin Longstride on englannin riveissä taisteleva jousimies. Kuningas Rikhard Leijonamieli kuolee taistelussa normanneja vastaan ja valtaistuimen saa ilkeä tyranni, prinssi Juhana. Taistellessaan vapautta rajoittavia lakeja vastaan Robin ja ystävät saavat kansan silmissä sankarin maineen, mutta kuninkaan ja lakien myötä Robinista tulee ”Robin Hood”, lainsuojaton…

Uusin adaptaatio Robin Hoodista oli iso pettymys. Leffaa on kamalan työlästä katsoa, sillä se on satuun perustuvaksi seikkailuelokuvaksi turhan historiallinen ja tympeä. Elokuva on kaksi ja puoli tuntia pitkä, ja vaatii todella paljon keskittymistä jotta sen jaksaa katsoa ajatuksella loppuun asti. Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä, ja elokuvan toimintakohtaukset hienoja.

Isoin pettymys oli ehkä se että leffa kertoi vain Robin Hoodin synnystä, joka on elokuvan kestoon nähden jotenkin turha ja sekava. Odotin tarinaa joka kertoisi itse Robin Hoodista ja kumppaneista Sherwoodin metsässä eikä siitä millainen mies Robin oli ennen Robin Hoodiksi tuloa. Leffa oli vähän turhan ”realistinen”, sillä se olisi jopa voinut olla hyvin osa Englannin historiaa. Kaikki fantasiaelementit oli jätetty pois, myös ”Little John” oli ihan tavallisen kokoinen.

Little Johnia esittävä Kevin Durand oli tosin ensimmäisiä kertoja oikeasti mukavassa roolissa, mistä pidin älyttömästi. Myös hahmot olivat mukavia ja valloittavia, ja Russell Crowe sopi leffaan kuin nakutettu. Jos odotat näkeväsi perinteistä Sherwoodissa seikkailua, petyt kyllä rankasti. Plussaa siitä että Robin Hoodistakin saatiin vielä hieman erilainen näkemys.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!