Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.2.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

Steve Jobs launchaa Macintoshin 1984, mutta kulissien takana kuohuu. Välit exään ja Lisa-tyttäreen ovat huonot, eikä kaikki tekniikkakaan toimi kuten pitäisi…

Steve Jobs on se pitkään kaivattu Jobs-elokuva ja päihittää ainakin edellisen, vuonna 2013 julkaistun Joshua Michael Sternin version, jossa Jobsia näytteli Aston Kutcher. Woz ja monet muut ovat sanoneet, että elokuvan tapahtumat eivät vastaa todellisuutta, mutta pohjautuvat tositapahtumiin. Leffan idea onkin ilmeinen, tuoda hahmojen luonnetta esiin.

Näyttely on hyvää ja välillä tietyissä otoksissa ja eri kuvakulmista Fassbenderistä tulee hyvinkin Jobsmaiset vibat, etenkin leffan loppupuoliskolla. Nuori Jobs ei ole yhtä vakuuttava. Mukavaa, että Jobsista on löydetty myös inhimillistä puolta. Ei huono, mutta ei kovin hyväkään elokuva. Meinasin kyllästyä puolivälin jälkeen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!