Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 14.12.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Dale Denton on elämätön pössyttelijä, joka ostaa ruohoa elämättömältä pössydiileri Saulilta, josta tulee hänen paras kaverinsa. Dalella on kuitenkin oikeakin työpaikka, hän nimittäin jakelee sakkoja. Eräänä päivänä sakko napsahtaa huumepomo Ted Jonesille ja Dale todistaa sattumalta murhan, jossa on mukana korruptoitunut poliisi. Ted löytää Dalen tiputtaman ruohosätkän ja pääsee poikien jäljille, joiden kimpussa on pian kahden mantereen huumebordelli…

Mitä saadaan kun elokuva on nimetty (fiktiivisen?) ruoholajikkeen mukaan? Taattua pilvessä -tyyppistä sekoilua. Seth Rogen on jo ennestään tuttu tämäntyyppististä rooleista – ja onkin yksi lemppareistani -, mutta aiemmin Spidermanin Harryna tunnettu James Franco on hieman uusi näissä kuvioissa, mikä ei kuitenkaan haitannut ollenkaan sillä mies veti huippuroolin pössyttelevänä huumediilerinä. Pineapple on Superbadin tekijöiltä (joka on myös mahtava komedia) ja sen kyllä ajoittain huomaakin. Elokuva oli ratkiriemukkaan hauska ja viihdyttävä. Juoni sisälsi paljon komediaa, jännitystä ja jopa kunnon pyssytoimintaa. Sekoilukomedioiden aateliaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!