Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 15.2.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

The Boston Globe ottaa jutun aiheeksi Bostonissa tapahtuneet lasten hyväksikäyttötapaukset Katolisen Kirkon osalta. Juttu kuitenkin karkaa lapasesta kun tapauksia onkin vielä pidemmältä ajalta ja paljon odotettua enemmän. Käy ilmi, että kyseessä on ollut hyvin mittava peittelyoperaatio…

Spotlight on kiinnostava ja hieman järkyttäväkin elokuva tositapahtumista, joista Globe kirjoitti tammikuussa 2002 pitkän lehtijutun ja voitti myös Pulizer-palkinnon tekstistään. Leffa on draamaksi hyvätempoinen ja kiinnostaa sen verran paljon, että pelkkää jutustelua jaksaa seurata pari tuntia. Niin hyvä elokuva kuin tutkivista reporttereista voi saada, mutta kokonaisuutena pidän leffaa hieman tylsänä. Tapahtumat ovat tärkeitä ja leffan tositarina on hyvä tuoda kansan tietoisuuteen, mutta leffana meinaa kyllästyttää. Näyttely on priimaa ja leffa muuten hyvin koottu kasaan.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!