Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.10.2015, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 9 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 27-vuotias.

Vaikean menneisyyden omaavan ammattilasinyrkkeilijä Billy Hopen elämä menee pirstaleiksi kun vaimo joutuu onnettomuuteen ja lapsi otetaan huostaan. Raivoa ei voi purkaa pelkästään nyrkkeilemällä, joten Hopen on saatava ote elämästään muulla tavoin. Kun Hope palaa juurilleen Tick Williamsin gymille hän oppii monia asioita uudelleen…

Viimeistään tämän elokuvan myötä Jake Gyllenhaal osoittaa paikkansa näyttelijäammattilaisten tähtikaartissa. Southpaw on teemaltaan vähän liiankin nähtyä jo (Warrior, The Fighter, Wrestler…), mutta silti onnistuu olemaan jollain tasolla omaperäinen. Forest Whitaker on kerännyt kerrankin näyttelijänlahjansa jostain ja Rachel McAdams on aina yhtä ihastuttava. Leffa myös vetoaa tunteisiin. Hyvin tehty, mukaansatempaava nyrkkeilypläjäys. Voin vain suositella.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!