Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 18.3.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Pennyn vanhemmat kuolivat traagisessa auto-onnettomuudessa kun Penny oli pieni, ja siitä lähtien hän on kärsinyt autofobiasta. Pennyn kammo on pahinta luokkaa, sillä hän ei pysty olemaan autossa ilman hengitysharjoituksia ja rauhoittavia kasetteja. Niinpä Penny lähtee psykologinsa kanssa ajelulle vuoristoon, paikkaan jossa hänen vanhempansa aikoinaan kuolivat, voittaakseen pelkonsa autoja ja traumaansa kohtaan. Matkalla Penny ja psykologi törmäävät kuitenkin kammottavan kummalliseen liftariin, jonka kyyditseminen on pahimman luokan virhe…

Penny Dreadful on kauhuelokuva, joka on todellakin pelottava! Leffa on pelottava siitä syystä, että se ei sisällä kovin monimutkaisia elementtejä, vaan on itsessään järkyttävän pelottava. Moni pelkää pimeitä metsiä itsessään (vaikka siellä ei olisi mitään), niin myös minä. Elokuva oli selkäpiitä karmiva koska itsekin pelkäisin kyseisessä tilanteessa ainakin yhtä paljon. Leffan loppukin olisi voinut olla huonompi, mutta oli yllättävän hyvä. Yllättävän pelottava kauhuelokuva kokonaisuudessaan, ilman turhia verellä mässäilyjä. Suosittelen, jos haluat oikeasti pelätä!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!