Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.5.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Kuningas Uther syöstään vallasta Kamelotissa ja Arthur-vauva lähetetään pois valtakunnasta. Elättyään kadulla raakaa elämää, mies tuntee vetoa kuningaskuntaa kohtaan ja löytääkin todellisen tarkoituksen vedettyään miekan kivestä…

Kuningas Arthurista on tehty niin paljon filmatisointeja, että tuntuu vähän turhalta. Uusimman houkutin on kuitenkin ohjaaja Guy Ritchie, joka ei yleensä tämäntyyppisiä elokuvia toteuta. Leffassa näkyy Ritchien kädenjälki siinä, että hän käy hirveän lyhyessä ajassa paljon tavaraa läpi, omalla humoristisella otteellaan. Lock Stock and Two Smoking Barrels -tyyppinen brittihuumori ei ihan kuitenkaan tämäntyyppisessä fantasiaelokuvassa oikein toimi.

Plussapisteet omaperäisyydestä, hahmokehityksestä ja mukaansatempaavuudesta. Miinusta ylenpalttisista muovisen oloisista erikoistehosteista, verta olisi voinut sentään vähän näkyä. Näyttely on paikoittain hyvää. Leffassa nähdään pienessä sivuroolissa myös jalkapalloilija-malli-julkimo David Beckham. Leffa on osoitus siitä, että en taida pitää Ritchien tyylistä. Kokonaisuutena muuten ihan kelpo.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!