Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.8.2017, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 7 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 29-vuotias.

Eletään 1800-luvun ankeaa Amerikkaa. Liz on mykkä, joka elää poikansa, tyttärensä ja miehensä kanssa pienen kylän kupeessa. Kylään tulee uusi pastori, jonka Liz tunnistaa. Pastori on jyrkkä ja kiihkouskovainen, eikä juuri hymyile. Pahaenteistä, piinaavaa tunnelmaa seuraa painajainen…

Brimstone on ehkä synkin elokuva mitä olen nähnyt. Leffaa ei oikein voi kuvailla mitenkään edes etäisesti positiivisen suuntaan tunnelmaltaan, sillä sen luomat mielenmaisemat ovat puhdasta synkkyyttä, väkivaltaa, epätoivoa ja kärsimystä. Samalla sieltä pohjalta löytyy kuitenkin jotain häikäisevää.

Dakota Fanning ja Guy Pearce tekevät elokuvassa kylmäävimmät suorituksensa koskaan; aivan uskotmattoman, piinaavan upeaa näyttelyä! Elokuvassa nähdään lisäksi kaksi Game of Thronesista tuttua näyttelijää, punaista Lord of Lightin leidi Melisandrea esittävä hollantilainen Carice van Houten sekä Jon Snowta näyttelevä Kit Harington.

Valonpilkahduksia on turha odottaa jos ajattelit katsoa tämän elokuvan. Sisältää erittäin arkoja aiheita, joissa muunmuassa lapset ovat keskiössä. Välillä teki suoraan sanottuna tiukkaa katsoa, vaikka väkivalta ei olekaan elokuvassa keskiössä. Harvinainen elokuva, sillä se on samaan aikaan järisyttävän kaunis, mutta saa silti niin paljon aikaan kipua sisimmässä.

Isot plussat näyttelystä, ennalta-arvaamattomuudesta, visuaalisuudesta, moniosaisesta juonesta sekä sydäntäriipaisevasta tunnelmasta. Miinuspojoja ehkä pituudesta, melkein kolmetuntinen on aika pitkä pätkä, erityisesti tämän tematiikan elokuvalle. Huikea leffa, mutta en todellakaan voi suositella kaikille.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!