Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.1.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

Shizuku Tsukishima on nuori koulutyttö, joka pitää kirjoista. Kirjoja lainatessaan kirjastosta tyttö huomaa lainauskortista jonkun toisenkin lukeneen samoja kirjoja. Lukija osoittautuu mystiseksi pojaksi, josta Shizuku haluaa tietää lisää…

”Sydämen kuiskaus” on varmaan ensimmäinen Studio Ghibilin tuottama leffa josta en niin paljon diggaillut. Leffa on toki hienosti piirretty ja erilainen, mutta vähän liian tylsä idealtaan. Paljon draamaa ja romantiikkaa. Koko ajan odotin jotenkin Studio Ghibilin elokuvalta fantasiaa, ja että (spoiler-varoitus!) esimerkiksi Paroni olisi herännyt henkiin. Jos tämä ei olisi piirretty niin lopputulos olisi vielä tympeämpi. Tämä on sellainen ns. tyttöjen elokuva. Kokonaisuudessaan ihan katsottavaa piirrosdraamahömppää ihan pirteällä musiikilla ja huumorilla sävytettynä. Mutta ei mitään sen kummempaa. Kissa muistutti jotenkin kivasti Azumanga Daioh -animesta.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!