Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 25.9.2004, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 20 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 16-vuotias.

Rooman kuningaskuntaa puolustaa joukko ritareita erilaisissa tehtävissä. Arthurin ritarit ovat taistelleet 15 vuotta vapauden puolesta, kunnes vapauden päivä koittaa. Kaikki on muuten kunnossa, mutta paavi vaatii ritareilta viimeisen tehtävän, joka on pahin kaikista mitä viidessätoista vuodessa on tullut koettua. Sota on rankaa, ihmishenkiä menetetään ja verta vuodatetaan, mutta vapauden puolesta taistellaan loppuun asti…

Elokuva on Rooman imperiumin ajoilta ja juuri sellaisista minä pidän. Miekkailuja, isoja taisteluja, örkkejä… jne. parasta viihdettä! Elokuva on toiminnallinen kokonaisuus, yhdistettynä historiaa ja mythologisia sankareita esim. Merlin, pyöreän pöydän ritarit; Lanchelot, Galahad, Bors… Elokuva on jännittävä, koskettava ja juoni on loistava, jo puolessa välissä luulin että elokuva loppuu kun ritarit saivat suoritettua tehtävänsä ja vapaus koitti, mutta kaikki muuttui kun saxonit hyökkäsivät ja vanhat Arthurin ritarit palasivat Arthurin rinnalle taistelemaan vapauden puolesta. Perushistoriallista miekkaräiskintää, tykkäsin!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!