Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 29.10.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 15 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Katie ja Micah on nuoripari, joka on juuri muuttanut yhteen asumaan. Katie on kärsinyt koko elinikänsä satunnaisesti yliluonnollisista ilmiöistä, ja Micah päättää ostaa kameran, jolla he kuvaisivat uudessa asunnossaan kaiken. Micah tuntuu olevan yliluonnollisuudesta enemmän innoissaan kuin Katie joka pelkää kuollakseen. Pelolle onkin aihetta, kun pari laittaa joka yöksi kameran nauhoittamaan makuuhuoneen pimeyteen…

Blair Witch Project -tapaan toteutettu mukadokumentti Paranormal Activity on oikeasti pelottava elokuva. Kotivideon tilanteita ja tapahtumia on äärimmäisen vaikea näytellä luonnollisesti – minulle leffa menisi täydestä. Voisin jopa uskoa sen olevan totta. Elokuva sai todella niskakarvat nousemaan pystyyn.

Tämä leffa oli ensimmäisiä oikeasti pelottavia elokuvia, joita pystyin katsomaan äänet kovalla. Erittäin hienosti toteutettu niin että katsojaan välittyy se pelko, mitä ”kotivideon” kuvaajat tunsivat… katso öisin pimeässä sängyssä äänet mahdollisimman kovalla – ja pelkää!

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!