Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 2.8.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Mysteerinen nainen saapuu naapurustoon, murtautuu ihmisten koteihin, ja tappaa ihmisiä. Nainen osoittautuu täydeksi sadistiseksi psykopaatiksi, joka ei vain lopeta ihmisten kiduttamista. Hyvä opetus siitä että ulkonäkö voi pettää…

Neighbor on ja pysyy B-luokan elokuvana, vaikka odotin siitä jotain parempaa. Leffan juoni on kokonaisuutena hyvä, mutta elokuva on rakennettu puutteellisesti. Minua ärsytti se miten paljon leffassa oli potentiaalia, mutta miten se silti toistamiseen epäonnistui tavoitteessaan. Tehosteet ovat kokonaisuudessaan ihan hyvät, mutta puutteitakin löytyi.

Juonessa oli hämärästi ärsyttäviä irrallisia kohtia, jotka eivät tuntuneet liittyvän kokonaisuuteen mitenkään. Näyttelijäsuoritukset olivat ajoittain hyviä, mutta esimerkiksi Christian Campbell ei vakuuttanut. Psykopaattia esittävä America Olivo sen sijaan oli mielestäni loistava. Unielementtejen käyttäminen oli yllättävän positiivista, ja olisin toivonut sitä elokuvassa enemmän. Se olisi voinut tehdä elokuvasta jopa hyvän.

Myöskin elokuvan nimi on harhaanjohtava ja typerä, sillä leffassa ei kyllä missään vaiheessa edes vihjata naapurista. Leffa oli myös äärimmäisen sairas, eikä kidutus tuntunut oikein edes sopivan elokuvaan. Olisi voinut olla hyväkin, mutta tällä toteutuksella leffa ei pääse lähellekään tavoitettaan. Loppupeleissä ihan viihdyttävä ja jännittävä elokuva, mutta petyin kyllä rankasti…

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!