Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 5.6.2012, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 11 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 24-vuotias.

Eletään 40-lukua. Steve Rogers koittaa toistuvasti värväytyä armeijaan, mutta saa aina vain hylsyjä, kunnes muuan professori kiinnostuu värväämään hänet armeijan salaiseen projektiin. Projektin myötä hintelästä Rogersista tulee lihaksikas supersotilas, Kapteeni Amerikka, joka taistelisi natsien salaista teknologista asetta vastaan…

”Captain America: The First Avenger” on hieman turhaan venytetty elokuva, juoneltaan vähän siinä ja siinä, mutta kokonaisuutena juuri tarpeeksi viihdyttävä. Chris Evans, Tommy Lee Jones ja Hugo Weaving hoitavat hyvin hommansa. Tykkäsin leffan vintage-meiningistä, äksönistä. Tuli jotenkin mieleen vähän hillitympi versio ”Sky Captain and the World of Tomorrow” elokuvasta, mikä on hyvä juttu. En ollut oikein tyytyväinen pariin hätäiseen juonenkäänteeseen. Hahmokehityskin hieman ontui. Loppupeleissä leffa johon voi aivan hyvin tuhlata pari tuntia, mutta älä odota mitään maata järisyttävää.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!