Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 10.7.2018, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 6 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 30-vuotias.

Kuuluisa kirjailija elää nuoren muusansa kanssa eristyksissä ulkomaailmasta heille liian isossa talossa. Kun taloon tulee matkalaisia, jotka fanittavat kirjailijaa, nuorta kotirouvaa rupeaa ärsyttämään. Vieraista ei tunnu millään pääsevän eroon ja he pilaavat kaiken…

Darren Aronofskyn ”Mother!” on ensikatsomalta melkoista mindfuckia, mutta kun allegorian tajuaa, leffa alkaa enimmäkseen kolahtamaan. Elokuva on ensin hidastempoinen, sitten tempaa yht’äkkiä mukaansa jännittävyydellään ja brutaaliudellaan. Jennifer Lawrence ja Javier Bardem toimivat yllättävän hyvin yhteen kliinisenä pariskuntana ja Ed Harrisia sekä Brian Gleesonia on mukava nähdä sivuroolissa. Kummallinen wtf-palanen, jonka inhorealistiset metaforat kuitenkin loppupeleissä toimivat.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!