Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 30.7.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Ramon Sampedro loukkaantui sukellusonnettomuudessa parikymppisenä ja on siitä lähtien vaatinut itselleen eutanasiaa. Kokoraajahalvaantuneena ei ole helppoa konservatiivisessa Espanjassa, mutta liikuntakyvyttömyydestään huolimatta Ramon tekee ystäviä, jotka toivon mukaan auttavat häntä tavoitteessaan…

Sampedron tarina on mielenkiintoinen ja puhutteleva. Eutanasia herättää aina ajatuksia suuntaan ja toiseen. Alejandro Amenábarin Mar adentro on hieno draamaelokuva, jota katsoo mielellään. Javier Bardem on espanjalaisista yksi suosikkinäyttelijöistäni ja pidän myös valtavasti Serranon perheestä tähteyteen pongahtaneesta Belén Ruedasta. Kelpo leffa, joka pistää ajattelemaan ja googlailemaan katsomisen jälkeen. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!