Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 13.7.2014, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 10 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 26-vuotias.

Eletään Aatamin ja Eevan jälkeistä aikaa. Ensimmäisten ihmisten lapset ovat jakautuneet kahteen kuppikuntaan, Kainin ja muiden langenneiden perillisiin, sekä Sethin, Jumalan tahdon mukaan eläviin. Kun Kainin jälkeläiset janoavat vihaa, Sethin jälkeläinen Nooa saa viestin Jumalalta että kaikki tullaan pyyhkimään pois vedenpaisumuksella. Niinpä Nooa alkaa rakentamaan arkkia, joka pelastaisi ainakin eläimet varmalta tuholta…

Olisin odottanut Nooa-elokuvalta hieman omaperäisyyttä, muuta kuin Transformersin, Lotrin, Waterworld ja Max Maxin sekoitus-efektisoppaa. Elokuvan juoni on köykäinen, eikä oikein kanna loppuun asti. Ei mene kauaa kun elokuva alkaa vähän jotenkin toistamaan itseään ja tympimään. Kokonaisuutena ihan katsottavaa settiä, mutta loppupeleissä ei mitään ihmeellistä. Näyttelykään ei vakuuta. Efektikikkaretta. Hyvä tuijotteluelokuva, ei sen kummempaa.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!