Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 6.2.2016, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 8 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 28-vuotias.

1820-luvun uudisraivaajaporukka kerää nahkoja. Kun Hugh Glass menee metsään ja jää karhun raatelemaksi, hänet jätetään selviämään oman onnensa nojaan intiaanien armoille…

The Revenant toimii parhaiten isolla ruudulla ja olen iloinen että kävin katsomassa sen elokuvateatterissa. Leonardo DiCaprio, Tom Hardy ja Domhnall Gleeson ovat mielettömiä ja nuori Will Poulter on jälleen ansainnut paikkansa. Irlantilainen Gleeson vääntää jenkkiä niin sujuvasti, ettei edes huomaa.

Pidän tämäntyyppisistä elokuvista. Kohtausten vaikuttavuus muistuttaa Saving Private Ryanista ja tyyli Apocalyptosta ja Bone Tomahawkista. Hidas, minimalistinen, mutta samalla brutaali – toimii äärimmäisen hyvin, varsinkin kun leffa on visuaalisesti taideteos. Maisemat ovat niin hienoja, että niitä katsoisi loputtomiin.

Jotkut sanovat leffaa tylsäksi, mutta minä pidän hyvin tehdyistä hitaista elokuvista. Leffan hahmokehitystä voi myöskin kritisoida, mutta seikkailu, visuaalisuus ja mukaansatempaava juoni ovat kaikki sen arvoisia. Puoli tähteä pois ainoastaan siitä, että taustoja ja hahmoja olisi voinut avata enemmän pitkän katseluajan taidehömpän sijaan. Hullun hyvä leffa. Upea kokemus, suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!