Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.2.2009, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 21-vuotias.

Viime terroritapahtumasta on kulunut vuosia. McClanella on aikuiseksi kasvanut tytär, ja hän on jälleen eronnut vaimostaan. John McClane joutuu taas taistelemaan pahiksia vastaan, kun Internet-terroristit ovat vaarassa palauttaa koko Amerikan kivikaudelle tempuillaan. Organisaatiota avustanut hakkeriporukka joutuu pahiksien suurennuslasin alle, ja John pelastaa heistä yhden…

Jos olisin katsonut tämän ennen Die Hard 1-3 katsomista, olisin tykännyt varmasti paljon enemmän. Die Hard 4.0 on hyvä, mutta jää niin pahasti aiempien osien varjoon. Bruce Willis on tässä vanha kääkkä, joka yrittää leikkiä edellisien osien veroista. Mielestäni Die Hard 4 on siis hyvää viihdettä, mutta jotenkin niin kulunutta. Juoni ei ollut riittävän hyvä, näyttelijät eivät olleet riittävän vakuuttavia, ja koko juttu jäi vähän osaltani laimeaksi. Silti parempi kuin keskivertoaction. Bruce Willisin ihailijoille selkeästi tarkoitettu.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!