Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 24.8.2011, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 13 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 23-vuotias.

En oikein tiedä mitä tästä dokumentista pitäisi ajatella. On jotenkin tekopyhää Justin Bieberiltä aina selittää ”älä koskaan sano ei koskaan” ja kuinka jokaisen unelmat voivat toteutua, kun hän itse on elänyt koko pienen elämänsä pumpulissa, syntynyt lahjakkaana ja terveenä ja hyvään kotiin. Tuntuu että Justin ei tiedä millaista on oikeasti aloittaa pohjalta, kaikki on hänelle annettu suoraan. Ainakin sellainen kuva dokumentista jäi, nimittäin dokkarissa ei juuri käsitelty Justinin elämää ennen kuuluisuutta. Dokumentti on sanalla sanoen turha, se on nimittäin enemmänkin vain kooste Justinin keikoista ja keikkojen välillä tapahtuneista pelleilyistä.

Ok, rakkautta jne, tulihan leffasta tavallaan ihan hyvä fiilis. Elokuvana se vain on surkea, sillä kohderyhmänä on selkeästi vain Bieberiä palvovat nuoret tytöt, mitä en muuten ymmärrä yhtään. Justin Bieber ei ole uusi MJ. En erityisemmin pidä Justin Bieberin musiikista, en musiikillisesti enkä sanoituksellisesti. Dokkarin Justin-palvonta alkoi pikku hiljaa kyllästyttää ja tapahtumallisesti ja rakenteellisestikin se kävi todella nopeasti tylsäksi. Suurimman osan ajasta Justin vain lauloi biisejään, jotka tuppaavat kaikki kuulostamaan samalta.

Leffa on rahastuksen makua. Eniten häiritsi kuitenkin se, että leffassa ei ollut mitään kiinnostavaa muulle kuin 10-vuotiaista tytöistä koostuvalle kohdeyleisölle. Missä Justinin kokemat pahat asiat? Lauluäänen menetystä ei lasketa. Missä Bieber-vihaajien mielipiteet? Ei, leffa oli täynnä JB:n egoilua. Häiritsi ehkä eniten ne kun JB sanoi monelle ”sano että minä rakastan sinua Bieber”, jopa pikkusiskolleen. Huomaa että ei tunne perhettään kun puhuu itsestään sukunimellä omalle pikkusiskolleen. Minä minä minä, rakasta minua. Joo joo.

Kateellisten panettelua, ehkä. Haters, joo-o. Ei, ”leffa” oli niin monesta näkökulmasta surkea, että sitä ei olisi pitänyt tehdä ollenkaan. Yksi tähti leikkauksesta, hyvästä yrityksestä ja jostain en tiedä mistä. Ei maailman huonoin elokuva, mutta dokumentoinneista yksi kapeakatseisimmista. Leffa ei anna JB:lle mitään lisäarvoa, päinvastoin, vähentää uskottavuutta entisestään. Jos tiedät entuudestaan että Justin Bieber on Youtubesta tähteyteen noussut 17-vuotias pojankloppi Kanadasta, jonka fanit koostuvat pääosin esiteini-ikäisistä tytöistä, ei sinun kannata katsoa elokuvaa, sillä se ei kerro mitään sen enempää. Katsoinpa kuitenkin loppuun. Hädin tuskin.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!