Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 22.4.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Mielisairaalasta pääsee vapaaksi potilas, joka syyllistyi kuolemantuottamukseen katkaisemalla köyden pelastaakseen itsensä vuorikiipeilyonnettomuudesta. Potilas väittää että kuka tahansa olisi tehnyt saman samoissa olosuhteissa, mutta lääkäri väittää vastaan. Näin ollen potilas päättää todistaa väitteensä ihan oikeassa elämässä, jossa ihmiset ovat pelinappuloita…

Elokuva on puoleenväliin asti oikein viihdyttävä, mutta muuttuu sitten ennalta-arvattavaksi puuroksi. Elokuva on kokonaisuutena ihan katsottava, mutta juoni on loppupeleissä liian heppoinen, vaikka onkin suhteellisen toimiva. Näyttelijäsuoritukset heittelevät laidasta laitaan. Tuntui siltä että hyvien näyttelijöiden hahmot ehtivät kuolla liian aikaisin.

Brotherissa ja 4400-sarjassa näyttelevä Patrick Flueger oli muihin rooleihinsa verrattuna keskinkertainen. Ihan katsottava elokuva, mutta itse ainakin petyin jonkin verran… täytyy kyllä myöntää että elokuvassa oli yhdistelty hyvin kohtaukset ja äänimaailma, sillä jännitys oli useammissa kohtauksissa käsinkosketeltavaa. Pelästyin myös ensimmäisten kolmen säikäytyskohtauksien aikana ihan kunnolla. Tämä on sellainen elokuva joka kannattaa katsoa äänet isolla saadakseen täyden viihtyvyyden irti.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!