Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.2.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 14 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Vakuutusyhtiössä työskentelevä John Trent tutustuu ylimaallista hypeä levittäneisiin kauhukirjoihin, ja kirjojen kirjoittajaan Sutter Caneen. Cane on kuitenkin kadonnut maan päältä mainostempun yhteydessä, ja vakuutusyhtiö epäilee kyseessä olevan petoksen. Kirjat tuntuvat ajavan lukijansa hulluksi, joten Trent päättää tutustua tarkemmin kirjoihin, ja lähteä matkalle etsimään Canea. Matkasta osoittautuu kuitenkin kauhumatkaksi mielen syvyyksiin…

In the Mouth of Madness on ensimmäinen John Carpenterin leffa, josta oikeasti tykkäsin. Toki elokuva on vanhanaikainen, mutta siihen nähden hienosti tehty. Pidin myös näyttelijäsuorituksista, vaikka kukaan ei oikeastaan ollut minulle entuudestaan tuttu. Leffa oli juuri sellaista mindfuckia, josta pidän. Pelottava se ei ollut, mutta erittäin viihdyttävä ja jännittävä.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!