Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 19.8.2008, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 16 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 20-vuotias.

Sam on kehitysvammainen isä seitsemänvuotiaalle lapselle ja joutuu oikeuteen taistelemaan lapsensa huoltajuudesta. Ihmeen kaupalla Sam saa huippuasianajajan, joka erittäin vaikean oikeusprosessin taistelun aikana oppii löytämään Samin ja hänen lapsensa suhteen ansiosta oman elämänsä perheen ja rakkauden arvon.

I Am Sam on liikuttava ja opettavainen tarina rakkaudesta. Vaikka leffan päähenkilö on aikuinen mies ja seitsenvuotiaan tasolla, se ei tarkoita sitä etteikö hän kykenisi rakastamaan lastaan. Vajaaälyisetkin osaavat asioita ja ennen kaikkea rakastavat – jopa paremmin kuin niinsanotut fiksut ihmiset. Elokuvan Sam oli beatles-asiantuntija, ja expertti monessa muussakin asiassa, vaikka ei kokonaisuutena asioista ymmärtänytkään mitään, ja sanoikin osuvasti Beatlesin sanoin: ”All you need is love”, mikä on hyvinkin totta.

Leffa sai minut jopa kyynelehtimään, sillä rakkaus on aina niin suloista. Rakkautta ei helposti rikota. Mieluummin tyhmä mutta rakastava kuin fiksu mutta kylmä. Ei se mitä päässä on, vaan se mitä sydämessä on. Sean Penn ja ihastuttava Dakota Fanning olivat elokuvassa huipussaan. En tiennyt että Sean Penn osaa näytellä myös tällaisia ei-niin-vakavia rooleja. Onnistui tehtävässään luoda vaikutus. Hieno ja opettavainen draama.

  • Katsottu ja arvioitu : 19.8.2008 Arvion kirjoitti Roni Laukkarinen@rolle
  • Genret:

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!