Ennen kuin luet, otathan huomioon, että tämä elokuva on katsottu 8.7.2010, joka tarkoittaa sitä että arvostelu on 12 vuotta vanha ja saattaa siitä syystä sisältää vanhahtanutta tekstiä tai kankeaa kielenkäyttöä. Mielipiteeni on saattanut ajan saatossa muuttua ja elokuva saattaa vaatia uudelleenkatselun uusilla aivoilla. Olin arvion kirjoittamishetkellä 22-vuotias.

Pelastustiimi lähetetään Clark-nimisellä aluksella kohti Event Horizon -alusta. Event Horizon oli salainen operaatio, joka oli muka tarkoitettu tutkimaan avaruuden mittaa matkustamalla, mutta todellisuudessa alus kykenee teleportaatiomatkustukseen. Jokin meni kuitenkin pieleen, kun tunnetun universumin rajalla alus katosi seitsemäksi vuodeksi. Clarkin miehistö löytää aluksen, ja huomaa miehistön kadonneen…

Tykkään valtavasti tällaisista avaruus-mysteereistä. Elokuva muistuttaa monia näkemiäni elokuvia positiivisella tavalla (Apinoiden Planeetta, Pandorum, ym.), mutta osaa silti olla erilainen ja viihdyttävä. Sam Neill ja Laurence Fishburne ovat hyviä rooleissaan muiden näyttelijöiden lisäksi. Loppukohtauksen jälkeen tuntui että leffa olisi kuin moderni versio Hellraiserista mysteerillä höystettynä.

Leffassa annettiin juuri sopivasti toivoa, ja se osasi olla hienosti ennalta-arvaamaton. Pidin valtavasti elokuvan salamyhkäisistä elementeistä, ja siitä miten siinä kuvattiin pahuutta. Leffa on myös hienosti tehty ottaen huomioon sen että se on yli kymmenen vuotta vanha. Event Horizon on 90-luvun Pandorum. Avaruus-scifistä pitäville tämä on nappivalinta. Suosittelen.

Mistä tämän voi katsoa?

Saitko leffavinkin? Tarjoa kirjoittajalle kahvit kiitokseksi!